Vi är en mötesplats för alla småbarnsfamiljer i Skärblacka, Kimstad, Norsholm, Skärkind och Vånga. Här finns öppen förskola och barnhälsovård (BVC). Målet för familjecentralen är att utifrån hela familjens livssituation samverka för en god hälsa hos barn och föräldrar. Vi erbjuder alla nyblivna föräldrar att delta i föräldragrupp.

torsdag 19 mars 2020

Tankar i nuläget och en yogasaga

Enligt rekommendationer kommer vi att ställa in alla grupper (massage, föräldragrupp osv.) på Öppna Förskolorna, men annars är verksamheten öppen. Håll koll på bloggen om det blir förändringar.
Mer information om läget finns på kommunens hemsida, norrkoping.se

Till er som vill hålla er hemma tänkte jag idag bidra med en liten yogasaga som ni kan göra tillsammans med era barn. Håll lite koll, det kan tänkas dyka upp fler tips på vad ni kan göra tillsammans hemma.

Innan ni börjar läsa tittar ni på den första bilden och härmar barnet på bilden. Sedan läser ni första stycket. Efter det byter ni yogapose och läser nästa stycket. Jag har kursiverat yogaposens namn. Yogaövningarnas namn är alltid i bestämd form, singularis (katten, kon, fjärilen osv) så där har jag fuskat lite, men vad gör väl det :0).

YOGASAGA "BONDGÅRDEN"



Med glada steg går vi över bron bort mot bort mot bondens gård. Det ska bli roligt att hälsa på gårdens djur.



Solen skiner och fjärilarna fladdrar omkring oss med sina vackra vingar. Det finns så många fina fjärilar, i olika färger.



En katt kommer smygande och stryker sig mot våra ben. Det är en alldeles sotsvart katt och den spinner som en liten motor.



Korna råmar i hagen. De tittar på oss med stora ögon och tuggar på sitt gräs. De ser faktiskt ganska roliga ut.



Gårdens hund kommer och hälsar på oss. Den viftar glatt på svansen och hoppar runt oss och skäller glatt.



Men det är inte vilken hund som helst, den kan göra konster. Den kan härma oss och stå på tre ben. Det är ju festligt!



Så hör vi plötsligt gräshopporna som spelar runt omkring oss. Tänk så mycket ljud ett så litet djur kan göra.



Så får vi syn på gårdens yngsta barn. Det har somnat på ihopkurad mitt på gräsmattan. Det är bäst vi är tysta. Så tackar vi bonden och går hem igen.

Vill ni ha lite hjälp med övningarna kan ni titta på youtube-klippet nedan.
https://www.youtube.com/watch?v=FFrRNp4DVQg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar