Vi är en mötesplats för alla småbarnsfamiljer i Skärblacka, Kimstad, Norsholm, Skärkind och Vånga. Här finns öppen förskola och barnhälsovård (BVC). Målet för familjecentralen är att utifrån hela familjens livssituation samverka för en god hälsa hos barn och föräldrar. Vi erbjuder alla nyblivna föräldrar att delta i föräldragrupp.

måndag 23 mars 2020

Lite fler tips på sysselsättning

Vi har fortfarande öppet på öppna förskolan för alla som är friska, men är ni hemma kommer här lite tips på sysselsättning.

Polyglutt förskola
Under 30 dagar kan ni där hemma få tillgång till Polyglutt från ITL inläsningstjänst. Så här står det på hemsidan:
"I rådande virustider när många elever kanske måste stanna hemma vill vi på ILT Inläsningstjänst se till att alla kan nyttja tiden till att läsa och lyssna på bra, kvalitativ litteratur! Därför har vi nu sett till att alla elever har tillgång till Polyglutt skola de närmaste 30 dagarna. Vi öppnar också upp Polyglutt förskola Home Access till alla föräldrar med barn i förskolan. 
Polyglutt är den marknadsledande bilderbokstjänsten för att arbeta med språkutveckling och litteratur i förskolan. Barn med svenska och många andra modersmål kan läslyssna till massor av böcker i appen. Använd lärplatta, mobil eller storbildsskärm, bläddra enskilt eller tillsammans.
  • Ladda hem appen ”Polyglutt” till mobil eller surfplatta
  • Alternativ 2: vårdnadshavare kan logga in med följande inloggningsuppgifter:
    Användarnamn: polyglutthemma
    Lösenord: 987654321
    OBS: Om man väljer alternativ 2 är det ett delat konto, man får då välja bland de profiler som redan finns. 
Kontot avslutas automatiskt efter 30 dagar."

Skogsmulleutmaning
Är ni sugna på att komma ut i skogen har Friluftsfrämjandet just nu en utmaning. Sök efter Friuftsfrämjandet på facebook, och titta bland deras foton så hittar ni alla utmaningarna. Sammanlagt ska det bli 30 stycken och sju är redan publicerade.

Rörelsespel
Rörelse är ju alltid trevligt och behövs om man har varit hemma mycket. Här kommer förslag på ett enkelt rörelsespel. Rita upp en rund spelplan och dela upp den i bitar. Bestäm vilka rörelser ni vill ha med.



Jag har använt en fidget spinner med en markering på den ena armen. Men det fungerar ju lika bra med exempelvis en lite flaska. Snurra och gör. Antingen kan det vara ett evighetsspel, eller så förlorar man om pekaren hamnar på samma övning två gånger, eller så åker man ut efter tredje gången. Bestäm själva!



Ett nytt sångstundsklipp
Bjussar också på ett nytt sångstundsklipp.
https://www.youtube.com/watch?v=v3cWzbSUdng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar