Vi är en mötesplats för alla småbarnsfamiljer i Skärblacka, Kimstad, Norsholm, Skärkind och Vånga. Här finns öppen förskola och barnhälsovård (BVC). Målet för familjecentralen är att utifrån hela familjens livssituation samverka för en god hälsa hos barn och föräldrar. Vi erbjuder alla nyblivna föräldrar att delta i föräldragrupp.

fredag 26 februari 2021

Välkomna v.9

Tack för ytterligare en härlig vecka! Det är så roligt att träffa er! Vi får fortfarande träffas, i liten begränsad skara, utomhus. Du måste därför boka din plats via samtal eller sms till 073-0201665. Till våra digitala aktiviteter är det bara att logga in via länken som du hittar under aktiviteten. Passar också på att återigen skicka med informationen om Barn i bil, som handlar om bilbarnstolar och säkerhet för barn i bilar. Sista anmälan på söndag 28/2. Du kan också anmäla dig till en Första Hjälpen-utbildning. Det kommer hela tiden nya datum och du går in och anmäler dig på Röda Korsets hemsida. Länk finns i slutet av inlägget. Ha nu en fantastisk helg så ses vi nästa vecka.

Måndag 1/3

9.15 zoom-sångstund. Digital sångstund. Vi provar också att berätta en saga i samband med sångstunden. Länk hittar du nedan.

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/96311965548?pwd=NzMxeFFnSmxUandtem5ab0RkSDNTUT09

Meeting ID: 963 1196 5548

Passcode: 1MbCCw

10.00 barnvagnspromenad (med styrkeövningar på vägen, om du vill). Du måste boka din plats. Vi går gemensamt från Sågträffen. 

13-14 uteaktivitet på gården. Du måste boka er plats. Vi sjunger såklart också.


Tisdag 2/3

9-10 uteaktivitet på gården. Vi sjunger vid 9.30. Du måste boka er plats.

10.30 träning på gården. Ett styrkepass som är anpassat för mammakroppen.

13.00 zoom-sångstund. Digital sångstund som avslutas med en saga. Länk hittar du nedan.

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/98118675226?pwd=UGJGSmRlZmVXbWV5U1cxdmM1VWJPdz09

Meeting ID: 981 1867 5226

Passcode: DFbSB3

13.30-14.30 uteaktivitet på gården. Du måste boka er plats. Vi sjunger såklart också.


Onsdag 3/3

9.15 zoom-sångstund. Digital sångstund som avslutas med en saga. Länk hittar du nedan.

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/99855214598?pwd=U3MxZmU1S2V1Q2pzVm5SR0kyL2Jsdz09

Meeting ID: 998 5521 4598

Passcode: YMWq6e

10.00 barnvagnspromenad (med styrkeövningar på vägen, om du vill). Du måste boka din plats. Vi går gemensamt från Sågträffen. 

12.30 rörelselek på zoom. Vi leker tillsammans barn och vuxen. Länk hittar du nedan.

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/95933523707?pwd=YVZsMXNCRW5TemNrenZVLzROckhIUT09

Meeting ID: 959 3352 3707

Passcode: u8LNj2

13.30-14.30 uteaktivitet på gården. Du måste boka er plats. Vi sjunger såklart också.


BARN I BIL

Vi brukar alltid erbjuda alla föräldrar en information om Barn i bil. Detta år kan vi inte bjuda in till en fysisk träff, men här kommer ett erbjudande om ett webbinarium.

Pga av Covid -19 så kan vi inte genomföra fysiska besök, så i stället bjuder vi in till ett webbinarium om Barn i bil.

I samarbete med Region Sörmland och Region Östergötland erbjuder vi BVC, Familjecentraler och Öppna förskolor ett kostnadsfritt webbinarium via en länk i ämnet ”barns säkerhet i bil”.

Utbildningen hålls av en specialist på ”barn i bil” med mångårig erfarenhet och kunskap.

Det blir en föreläsning om barns säkerhet i bil och sen är det öppet för frågor och diskussion. 

På detta sätt kan vi ”träffas” på ett smittfritt vis. Ni deltar på föreläsningen/webbinariet hemifrån alltså. Det är helt kostnadsfritt.

Vi erbjuder två datum för webbinarium;

Onsdagen den 3 mars kl.10.00 – 10.50

Tisdagen den 9 mars kl.14.00 – 14.50

Ni anmäler er till jenny.johansson@ntf.se och så skickar vi länken till webbinariet till er. Kom ihåg att uppge vilket av de två webbinarierna ni vill delta på samt vilket BVC ni tillhör/besöker. Sista anmälningsdag är den 28 februari. 

Har ni frågor och funderingar, kontakta oss gärna på jenny.johansson@ntf.se


FÖRSTA HJÄLPEN-UTBILDNING

Vi brukar även kunna erbjuda Första HJälpen-utbildningar men...

Våra fysiska utbildningar i första hjälpen tvingades på grund av coronaviruset att ställas in under våren, men vi fortsätter att utbilda i första hjälpen. Så som vi gjort i över 100 år! 

Vi har lanserat en ny utbildning: Första hjälpen Online. Det som kännetecknar våra fysiska utbildningar  aktivitet, många övningar, delaktighet och kontakt – det tar vi med oss när vi nu tagit klivet ut på nätet. 

Första hjälpen Online är ett nytt sätt att utbilda i första hjälpen. Istället för att du och andra deltagare ska åka till en kurslokal så träffas vi på nätet. Var och en av er kommer öva på golvet hemma tillsammans med en utbildare – live på nätet. Första hjälpen Online är en livekurs.  

Röda Korset har sitt ursprung i första hjälpen. Att lära sig rädda liv är en medmänsklig handling. Kunskap och medmänsklighet är viktigare än någonsin. Genom Första hjälpen Online fortsätter vi göra det vi alltid gjort – att sprida livräddande kunskap! Även om våra fysiska utbildningar tvingats ställas in, stoppar vi inte vår verksamhet. När förutsättningarna ändras anpassar vi oss efter dem. 

Vi ser fram emot att möta dig på nätet. Varmt välkommen att anmäla dig! Vi tar inte betalt, utbildningen är kostnadsfri.

Vi erbjuder utbildning i Första hjälpen Online på både vuxna och barn.

https://www.rodakorset.se/forsta-hjalpen/privatpersoner-och-ideella-foreningar/digital-kurs-i-forsta-hjalpen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar